ο γιατρός

Λίγα λόγια

Για τον Γιατρό

Γράφτηκα στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών τον Οκτώβριο  του 1974 μετά από επιτυχείς εισαγωγικές εξετάσεις και αποφοίτησα τον Ιούνιο του 1980. Μετά τον στρατό έκανα το αγροτικό μου και ειδικότητα στα νοσοκομεία ΜΕΤΑΞΑ, ΕΛΠΙΣ και ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ (1 χρόνο  γενική χειρουργική,   3 χρόνια ωτορινολαρυγγολογία, 6 μήνες νευροχειρουργική και 6 μήνες πλαστική χειρουργική).

Τον Οκτώβριο του 1988 πήρα τίτλο ειδικότητας και έγινα δεκτός σε θέση Επιμελητού (Registrar) στο νοσ. Freeman στο Newcastle-upon-Tyne της Αγγλίας. Το νοσ. Freeman είναι Πανεπιστημιακό νοσοκομείο και η ΩΡΛ κλινική του είναι η μεγαλύτερη ΩΡΛ κλινική στην Αγγλία ( 8 διευθυντές τότε, 12 τώρα). Η συγκεκριμένη κλινική είναι ένα πρωτοποριακό ερευνητικό κέντρο όπου γίνονται  επεμβάσεις σε όλο το φάσμα της Ωτορινολαρυγγολογίας, από τις πιό μικρές, όπως αμυγδαλές και κρεατάκια, μέχρι τις πιό βαρειές όπως φαρυγγο-λαρυγγεκτομές, υποφυσεκτομές, εγχειρήσεις στη μύτη, τα  ιγμόρεια και όλες οι εγχειρήσεις του αυτιού (τυμπανοπλαστικές, χολοστεατώματα, κοχλιακά εμφυτεύματα και ακουστικά νευρινώματα). Εκεί εργάστηκα από το 1988 και επί 5 συνεχή χρόνια σε θέση επιμελητού (registrar) αρχικά, αρχαιότερου επιμελητού (senior registrar) αργότερα και διευθυντού λίγο πριν φύγω το 1993.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΕΛΙΟΣ Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος Ωτοχειρουργός

τ. senior Registrar νοσ. Freeman Newcastle-upon-Τyne

Πραξιτέλους 142, Πειραιάς, 18535

Τηλ. : 2104123373, 2109419259, 6977860913

 

Ανεβαίνοντας την κλίμακα της ιεραρχίας είχα την ευκαιρία να εκπαιδευτώ και να κάνω τεράστιο αριθμό εγχειρήσεων σε όλόκληρο το φάσμα της ωτορινολαρυγγολογίας, από τις μικρές και μεσαίες έως τις πιό βαρειές. Το ενδιαφέρον μου εστιάστηκε στη χειρουργική του αυτιού, δηλαδή στην Τυμπανοπλαστική και στο Χολοστεάτωμα, αλλά και στην ενδοσκοπική χειρουργική της μύτης και την χειρουργική του λάρυγγα. Στην  ΩΡΛ κλινική του νοσ. Freeman γίνονται καθημερινά 3 με 4 εγχειρήσεις αυτιού, τυμπανοπλαστικές με ή χωρίς χολοστεάτωμα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι γιατροί του τμήματος να αποκτούν τεράστια εμπειρία στη χειρουργική του αυτιού και το ΩΡΛ τμήμα να αποτελεί εκπαιδευτικό  κέντρο και κέντρο αναφοράς της χειρουργικής του αυτιού. Η ενδοσκοπική χειρουργική της μύτης (εγχείρηση στη μύτη με κάμερα) και η χειρουργική του ρογχαλητού αναπτύχτηκε στα χρόνια της παραμονής μου στο νοσ. Freeman και το ΩΡΛ τμήμα ήταν πρωτοπόρο στην ανάπτυξη και βελτίωση των τεχνικών που αφορούν στις παραπάνω εγχειρήσεις.

Συμμετείχα στην έρευνα για τη βελτίωση των τεχνικών των παραπάνω εγχειρήσεων και στην εκπαίδευση των νεώτερων γιατρών στις νέες για τότε εγχειρήσεις. Από το 1993 που επέστρεψα στην Ελλάδα, διατηρώ το ιδιωτικό μου ιατρείο στην οδό Πραξιτέλους 142 στον Πειραιά, χειρουργώ σε όλα τα ιδιωτικά νοσοκομεία και κάθε Ιούλιο για τρεις εβδομάδες επισκέπτομαι το νοσ. Freeman Newcastle-upon-Tyne όπου εκπαιδεύομαι σε νέες χειρουργικές τεχνικές.

Call Now Button