Μπαλόνι Sinuplasty

Τι είναι το sinuplasty μπαλονιού;

Η μπαλόνι sinuplasty είναι μια νέα ελάχιστα επεμβατική χειρουργική τεχνική που χρησιμοποιείται στη θεραπεία ασθενών με χρόνια ιγμορίτιδα. Περιλαμβάνει τη χρήση ενός λεπτού καθετήρα που εισάγεται στους κόλπους και στη συνέχεια διογκώνεται σε υψηλή πίεση, προκαλώντας διεύρυνση των φυσικών οδών αποστράγγισης. Αυτό επιτρέπει την επίλυση των συμπτωμάτων των κόλπων.

Γιατί πρέπει να σκεφτώ να κάνω sinuplasty μπαλονιού;

Αυτή η νέα τεχνική αναπτύχθηκε ειδικά για άτομα με προβλήματα κόλπων. Εάν είχατε συμπτώματα κόλπων για κάποιο χρονικό διάστημα, είναι πιθανό ο γιατρός σας να σας έχει ήδη ξεκινήσει σε διάφορες ιατρικές θεραπείες, όπως στεροειδή και / ή αποσυμφορητικά ρινικά σπρέι, αντιισταμινικά δισκία, αντιβιοτικά και αλμυρά νερά. Εάν αυτά αποδειχθούν αναποτελεσματικά ή εάν τα συμπτώματά σας επανέλθουν μετά από προηγούμενη θεραπεία, μπορεί να είστε υποψήφιος για τη νευροπλαστική με μπαλόνι.

Ποιες είναι οι εναλλακτικές λύσεις για το sinuplasty μπαλονιών;

Η παραδοσιακή επέμβαση που χρησιμοποιείται για την ιγμορίτιδα ονομάζεται FESS (Λειτουργική ενδοσκοπική χειρουργική κόλπων). Αυτό συνεπάγεται τη διεύρυνση των φυσικών οδών αποστράγγισης με χρήση ενδοσκοπίων και χαλύβδινων οργάνων. Εναλλακτικά, εάν δεν επιθυμείτε χειρουργική επέμβαση, θα μπορούσατε να κάνετε άλλη μια πορεία ιατρικής θεραπείας, ίσως να δοκιμάσετε διαφορετικά σπρέι ή δισκία που μπορεί να μην σας είχαν δοθεί προηγουμένως. Ωστόσο, εάν τα συμπτώματά σας επιμείνουν ή συνεχίσουν να υποτροπιάζουν, αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι υπάρχει δομική ή ανατομική απόφραξη των οδών αποστράγγισης του κόλπου που μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με χειρουργικά μέσα.

Μπαλόνι Sinuplasty - η επέμβαση

Η sinuplasty μπαλονιού συνήθως εκτελείται με τον ασθενή να κοιμάται υπό γενικό αναισθητικό (GA), αν και σε πολλές χώρες η επέμβαση αρχίζει να προσφέρεται με τοπικό αναισθητικό στο περιβάλλον εξωτερικών ασθενών. Κάτω από την άμεση όραση χρησιμοποιώντας ενδοσκόπια, εισάγεται ένα εύκαμπτο οδηγό σύρμα στο μπλοκαρισμένο κόλπο. Στη συνέχεια, ένα ξεφουσκωμένο μπαλόνι περνά πάνω από το καλώδιο οδήγησης και το μπαλόνι στη συνέχεια διογκώνεται για να διευρύνει το φυσικό άνοιγμα στον κόλπο. Αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται για τυχόν άλλους κόλπους που έχουν αποκλειστεί. Στο τέλος της επέμβασης, ένας ελαφρύς διαλυτός επίδεσμος μπορεί να τοποθετηθεί στη μύτη αν και αυτό συχνά δεν είναι απαραίτητο.

Είναι ασφαλής η μπαλόνι sinuplasty;

Έχει αποδειχθεί ότι είναι εξαιρετικά ασφαλής. Σε αρκετές δημοσιευμένες μελέτες, συμπεριλαμβανομένου ενός από περισσότερους από 1000 ασθενείς, το ποσοστό σοβαρών επιπλοκών έχει αποδειχθεί ότι είναι μικρότερο από το ένα τρίτο αυτής που σχετίζεται με τη συμβατική χειρουργική κόλπων Μη δημοσιευμένα δεδομένα από τον κατασκευαστή πάνω από 250.000 λειτουργίες επιβεβαιώνουν επίσης ότι ισχύει.

Τι να περιμένετε μετά από μια μπαλόνι

Μόλις ολοκληρωθεί η λειτουργία, θα μετακινηθείτε στην περιοχή ανάκτησης όπου θα ξυπνήσετε. Θα πρέπει να υπάρχει λίγη ενόχληση, αν και μπορεί να αισθανθείτε ότι η μύτη σας είναι ελαφρώς κορεσμένη. Θα μπορέσετε να φάτε και να πιείτε αμέσως μετά το ξύπνημα και θα πρέπει τότε να μπορείτε να επιστρέψετε στο σπίτι την ίδια μέρα.

Όπως και με οποιαδήποτε μορφή χειρουργικής επέμβασης κόλπων, είναι σημαντικό να ελαχιστοποιηθεί η ποσότητα βαριάς ανύψωσης ή/και τάνυσης κατά τις πρώτες ημέρες μετά την επέμβαση διαφορετικά θα υπάρχει αυξημένη πιθανότητα αιμορραγίας μύτης.

Call Now Button